Om Laila Stenderup

Det er vigtigt for Laila Stenderup i hendes arbejde med keramikken at værket bliver vedkommende for modtageren som inspiration for nydelse og glæde; gennem værkets iboende evne til at skabe en stemning i rummet og i mennesket, tilføjes hverdagen elementer af kunstnerisk oplevelse.

Det er nærværet i håndværket, der bærer den keramiske proces. Hver del rummer sine egne muligheder for fordybelse og raffinering, som i kombinationer og et væld af forsøg er mulige veje. Der er mange beslutninger, der skal tages og for hvert valg, ændring eller tilføjelse vil alt kunne forandres, hvilket ofte først afsløres efter sidste brænding.

Handling og konsekvens er som forholdet mellem fiasko eller succes og derfor er det keramiske håndværk en konstant proces, en evig kamp mellem "hånd og ånd" som på mange måder både er historien om menneskets evig kamp med vilkårene i livet, men som også er fornøjelsen ved at mestre noget så fundamentalt som håndværket, leret og den keramiske proces.

At skabe er at virke, og mine keramiske processer er rejser, rejser ind i hvordan viden bliver til værker og hvordan disse sammen skaber en distinkt oplevelse.

Det kunstneriske/keramiske højdepunkt er at have fuldført en proces, at udstille værkerne, at møde modtageren og at etablere en dialog.

Laila Stenderup har været med på flere censurerede udstillinger bl.a. Charlottenborg i København og Påskeudstillingen i Århus. Har desuden udstillet på forskellige Kunstmuseer og Gallerier og har eget værksted/galleri i Øster Uttrup, AalborgMedlem af:
Medlem af BKF (Billedkunstnernes Forbund)
Medlem af DKKH (Danske kunsthåndværkere)
Medlem af DKR (Det kunstneriske Råd) 


Adresse:


Laila Stenderup
Vejrholm 9, Øster Uttrup
9220 Aalborg Ø